Pionier Alain Flaum over zijn #RoadToBEAT

Alain Flaum

Mijn naam is Alain Flaum, ik ben 48 jaar en woon in Sarreguemines, in het uiterste noordoosten van Frankrijk, op de grens met Duitsland, op circa 100 kilometer van de grens met België en Luxemburg.

Ik ben niet echt een fietser vanwege een groot gebrek aan tijd. Desalniettemin heb ik een onbegrensde bewondering voor wielrenners. Ik vind wielrennen een van de zwaarste sporten, die veel offers vraagt van de renners.

Sinds jonge leeftijd ben ik een grote fan van de sport en geniet ik van spectaculaire koersen. Ik praat er graag over met bekenden en zo nu en dan heb ik contact met professionele renners in Frankrijk, België en Nederland. Zo heb ik een zwak voor de Nederlandse renner Piotr Havik. 

Ik vind het fantastisch dat Piotr renner geworden is van het BEAT Cycling Club. Ik heb veel bewondering hoe hard Piotr werkt aan zijn wielercarrière, dat maakt indruk op mij. Dit was ook de voornaamste reden om Pionier te worden van de BEAT Cyling Club. Het is een geweldig project wat hopelijk leidt tot een ‚Äč‚Äčinternationale professionele wielerploeg met Piotr Havik als een van de boegbeelden.

Als Pionier heb ik naast Piotr ook gesproken met Sam Vinck, een van de teamleden van de BEAT Cycling Club. De organisatie komt op mij over als een super gemotiveerd team en dat is de basis voor succes. Het is jammer dat ik zo ver weg woon waardoor ik helaas niet aanwezig kan zijn bij de maandelijkse brainstorm sessies. Natuurlijk zal ik mijn ervaringen over BEAT delen in Frankrijk, want het project ligt nauw aan mijn hart. Het is een grote uitdaging maar ik heb er alle vertrouwen in.