Pionier Jason Schreurs over zijn #RoadToBEAT

Jason Schreurs

1 mei start mijn race tegen de klok: The Race around the Netherlands - 1630 kilometers en 5000 hoogtemeters.

Ik ben Jason Schreurs, 24 jaar en als student woonachtig in Nijmegen. Sinds een tijdje ben ik trots lid van BEAT Cycling Club. Ik heb BEAT leren kennen via clubkampioen Joost van Wijngaarden en Thomas Nekkers, die stage heeft gelopen bij BEAT. Het initiatief en de ambitie van BEAT spraken mij zeer aan en daarom wilde ik graag zelf deel uitmaken van BEAT. Ik heb met veel plezier de prestaties van Piotr Havik afgelopen jaar gevolgd en ik volg de prestaties van de gehele wegploeg uiteraard ook.

Verwachtingen

Mijn verwachtingen van de ploeg zijn redelijk hoog. Met een aantal talenten in de ploeg zullen er dit seizoen zeker korte uitslagen gereden kunnen worden. Na al die mooie successen op de baan, hoop ik dan ook dat de eerste zege op de weg niet lang op zich laat wachten.

Uitdaging

In tegenstelling tot alle snelle mannen in de wegploeg van BEAT ben ik zelf minder prestatiegericht. Ik beschrijf mijzelf weleens als avonturier op de fiets. Fietsen draait voor mij niet om presteren en beter zijn dan anderen. Ik wil met fietsen vooral mijzelf uitdagen om het maximale eruit te halen. Of ik dan beter ben dan anderen dat maakt mij niet heel veel uit. De juiste uitdagingen vinden is lastig maar een aantal jaren geleden kwam ik de perfect uitdaging tegen. De wedstrijd van studenten wielervereniging SKITS: Amsterdam-Parijs. Het doel van de wedstrijd is om zo snel mogelijk van Amsterdam naar Parijs te fietsen. Wie het eerst onder de Eiffeltoren staat wint. Inmiddels heb ik drie keer deelgenomen aan deze tocht en ieder jaar heb ik mijn tijd weten te verbeteren.

Race around the Netherlands

Dit jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit jaar zal ik aan de start staan van de Race around the Netherlands, een self-supported bikepacking race. Zonder hulp van buitenaf is het de bedoeling om de van tevoren vastgestelde route van 1630 kilometer zo snel mogelijk af te leggen. Ik moet dus zelf bepalen waar ik slaap en wanneer ik ga slapen. 1 mei gaat de Race around the Netherlands van start. Hoe lang ik er over ga doen, weet ik nog niet. Dat zie ik tegen die tijd wel. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! En uiteraard zal ik de Race around the Netherlands rijden in de clubkleding van BEAT.

Verder weet ik nog niet wat ik dit jaar allemaal op de fiets ga doen. Ik laat het allemaal op mij afkomen. Het zal in ieder geval een leuk fietsjaar worden daar twijfel ik niet aan!

Wil je mijn uitdaging meebeleven? Volg mij dan op Facebook.

Voor meer #RoadToBEAT, lees Dennis Ruijgt's blog hier.