Pionier van eerste uur wordt verzorger BEAT wegploeg

Sibe Smets

Sibe Smets vertelt over zijn speciale #RoadToBEAT. “Misschien heb ik hier wel een toekomstige winnaar van de Tour of de Ronde van Vlaanderen op mijn tafel liggen...”

Mijn naam is Sibe Smets en ik ben 24 jaar oud. In deze blog wil ik me graag voorstellen als de eerste verzorger van de wegploeg van BEAT Cycling Club.

Sinds mijn jeugd heb ik een grote passie voor de wielersport. Zo heb ik tien jaar fanatiek in het veld gefietst en focus ik me de laatste jaren vooral op het marathon- mountainbiken en hardlopen. Met BEAT ben ik voor het eerst in aanraking gekomen tijdens mijn opleiding Postgraduaat Sportmanagement, waar ik een opdracht voor Team 3M moest maken, en daardoor in contact kwam met BEAT-renner en ambassadeur Piotr Havik. Piotr vertelde mij destijds vol passie over de toekomstplannen van BEAT en het bijzondere clubmodel. Na het succesvol afronden van de opdracht voor TEAM 3M en mijn opleiding begon mijn zoektocht in de sportwereld naar werk. Nadat ik een baan buiten de sport had gevonden kwam ik Piotr Havik weer tegen op de BEAT-stand van het Wielerpassie-festival. Wederom werd ik gegrepen door het enthousiasme van Piotr over de club. Vooral het beleven van de wielersport van binnenuit is wat ik ook graag wil meemaken.

Inmiddels ben ik meer dan een jaar pionier en heb ik mijn bijdrage geleverd aan verschillende events, beurzen en brainstormsessies. Dit gaf al veel voldoening maar het werd pas echt fantastisch toen ik reageerde op de vacature van BEAT voor verzorger van de wegploeg. Hoe mooi is het dat ik van mijn grootste passie mijn beroep kan maken! Ik was dan ook dolgelukkig toen ik hoorde dat ik de kans kreeg als eerste verzorger van de wegploeg. Het was alsof alles op zijn plaats viel!

En opeens sta je daar dan als verzorger van een continentaal wielerteam! Zojuist heb ik het eerste trainingskamp achter de rug wat een prachtig avontuur was. Het heeft mij nog meer motivatie heeft gegeven om met deze talentvolle jongens te mogen werken. Natuurlijk is het af en toe flink doorpezen maar het geeft veel voldoening dat je werk wordt gewaardeerd door de renners. Soms denk ik weleens: "misschien ligt hier een toekomstige winnaar van de Tour de France of de Ronde van Vlaanderen op mijn tafel". Ik heb er alle vertrouwen in dat we met deze beloftevolle ploeg een mooi seizoen gaan rijden. Ik kan dan ook niet wachten op het moment direct na de wedstrijd als ik de jongens aan de finish kan opwachten en ze bij winst in de armen kan sluiten.