Piotr Havik na Parijs-Bourges: "Goede werkdag op de fiets!"

BEAT Cycling Club

Na een lange dag in het zadel, kijkt Piotr Havik tevreden terug op zijn Katusha-koers.

Zeer positief, hiermee toewerken naar de finale

Piotr reageerde gisteravond zeer positief op zijn koers Parijs-Bourges:

"Ik heb een goede 'werkdag' op de fiets gehad. Al vroeg ontstond er een ontsnapping met vier renners, dus wij hebben ons als team gefocust op de heuvel-fase die in de koers zat. Het was mijn taak om het team voorin te houden tijdens deze fase en dat is goed verlopen. Ik wist mezelf ook in de voorste groep te werken toen het peloton brak en we nog maar met veertig renners over waren. Helaas kregen we volop wind tegen, dus zakten veel renners af van de voorste groep en liep het uit op een massasprint. Met 15 kilometer nog te gaan, trok ik het team naar voorin het peloton. Ik heb met drie renners van andere teams het gat naar de eerste kopgroep van vier renners gedicht en had toen nog genoeg power over om Rick Zabel naar voren te helpen. Hij wist zijn sprint af te ronden met een negende plaats, waar ik 28ste werd. 

Nu zijn we net aangekomen bij het hotel waar we nog drie nachten zullen blijven om ons voor te bereiden op Paris-Tours. Ik voel me nog goed, maar het is nooit weg om twee hersteldagen in te lassen om de batterij optimaal op te laden richting de langste en laatste koers die ik (dit seizoen) voor Katusha rijd!"

Lees hier de blogs van Piotr bij Katusha:

Piotr @ Katusha 1: Wat krijgen de profs te eten?

Piotr @ Katusha 2: Professioneel en ontspannen te werk

Piotr @ Katusha 3: Wat gebeurt er direct na een koers?