Piotr @ Katusha 3: Wat gebeurt er direct na een koers?

Piotr Havik

De Münsterland Giro zit er ook weer op. Wat gaat de tijd toch snel als je het leuk hebt met het team!
Deze koers verliep alleen niet helemaal zoals ik dat gewild had.

Gedurende de dag voelde ik me heel goed. De benen waren sterk en ondanks dat er nerveus gekoerst werd, wist ik me met de ploeg goed voorin te handhaven. Al vroeg ik de koers ontsnapte er 6 renners, waarvan er 4 overbleven. Eén van deze mannen in de kopgroep was Tony Martin, waardoor wij als ploeg tijdelijk niks meer hoefden te doen. Er waren door de sterke zijwind wel momenten waarop het op de kant ging en hier was het dan mijn taak om Alexander Kristoff uit de wind te houden. Dat ging gelukkig prima de hele dag. Het leverde me zelfs een schouderklopje op van Kristoff op.

Noodlot slaat toe

Op 5 kilometer van het einde werd de koers voor mij opeens een stuk minder leuk. Ik had een lekke band. Dat betekende dat ik mijn plek ik de sprinttrein niet heb kunnen innemen. Mede daardoor is Kristoff uiteindelijk “maar” 7de geworden. Ik merk nu dat ik nog wat energie over heb en daardoor voel ik me minder voldaan dan de vorige keer. Maar goed. Zoals beloofd neem ik jullie in deze blog even mee in de planning en reisprocedure van een professioneel team.

Voor- en na de wedstrijd is er altijd een strakke planning, zodat je als renner zo lang mogelijk kan rusten en zo snel mogelijk kan beginnen met het herstel. Deze planning staat online op het teamplatform en wordt altijd per mail rondgestuurd. Het is belangrijk dat bij het uitchecken van het hotel de juiste spullen in het juiste voertuig gaan, omdat sommige wagens direct doorrijden richting het volgende hotel. Als renner is het dus belangrijk om goed na te denken over alles wat je nodig hebt na de wedstrijd.

Strakke planning na de finish

Als de wedstrijd er eenmaal opzit staan de verzorgers direct klaar met een hersteldrank, vervolgens lever je de fiets in bij de vrachtwagen van de mecaniciens en gaan zij meteen aan de slag met het schoonmaken en controle van de fietsen. Binnen één uur staan alle fietsen al weer schoon in de vrachtwagen om door te gaan naar de volgende koers. Al mocht er iets kapot zijn, wordt dit bij het hotel hersteld en wordt in de ochtend voor de wedstrijd alles nog één keer nagelopen en aangespannen. Denk hierbij aan zadel(klem), stuur, remmen, banden en derailleurs.

De renners kunnen dus direct in de touringcar stappen na de wedstrijd. Na een snelle douche is er tijd om wat havermoutpap of verse quinoa salade te pakken en de waszakken klaar te maken voor de verzorgers. Zodra iedereen gedoucht is vertrekt de bus richting het vliegveld of hotel, waar er vervolgens direct aan de massages wordt begonnen. Door de ervaring van het personeel gaat alles heel vlot, wat zeer ontspannen werkt en de sfeer aangenaam houdt. 

Lees hier de rest van de serie van Piotr:

Piotr @ Katusha 1: Wat krijgen de profs te eten?

Piotr @ Katusha 2: Professioneel en ontspannen te werk

Foto: Philip Martens