Road Team Update: afronden en vooruitkijken

Egon van Kessel

Na een geslaagd teambuildingweekend in Noord-Brabant, is onze wegploeg weer begonnen aan de training voor het komende seizoen. Dit betekent dat er weer op de voeding gelet wordt en de renners gestructureerd aan het trainen zijn op de fiets en ernaast, al dan niet onder begeleiding van coach Wilbert. Coach Egon van Kessel praat jou bij over de stand van zaken en waar de ploeg nu naartoe werkt!

Egon van Kessel: Laat mij beginnen met zeggen dat ik heel blij ben met de ploeg, tijdens het teambuildingweekend. Ze hebben naar mijn mening echt laten zien dat het ontzettende doorzetters zijn en het klagen is, zeker gezien de omstandigheden, tot een minimum beperkt gebleven. Ik ben dan ook overtuigd dat de mentale gesteldheid van de renners prima in orde is. Voor nu is het zaak voor de ploeg om middels deze mentale kracht een sterke voorbereiding op het komende seizoen neer te zetten, want die begint al sneller dan je zou denken. 

Die voorbereiding zal voor een deel hetzelfde zijn, maar ook per renner iets anders. Er zit namelijk veel verschil in de renners onderling en in hun niveaus. Het is voor mij zaak om elke renner passend te begeleiden. Een aantal van onze renners hebben het afgelopen jaar al grote uitslagen gereden en een aantal komen als het ware pas net kijken op dit niveau van de sport. Dat vereist beiden een andere aanpak, maar uiteindelijk weet ik zeker dat het grootste deel van de renners middels onze training en begeleiding beter zullen gaan rijden dan ze de afgelopen jaren deden. 

Mijn voorbereiding op komend seizoen

In de nabije toekomst ga ik met alle renners 1-op-1 zitten om hun verhaal, hun training en hun doelen door te nemen. Hiermee hoop ik nog meer begrip voor de spelers te krijgen, op alle vlakken. Wanneer voor mij duidelijk is welke doelen en welke persoonlijkheden ik mee werk, weet ik zeker dat ik elke renner beter kan begeleiden. 

Voor mij persoonlijk staan er de komende periode nog wat gesprekken op de planning. Denk hierbij aan een verblijfplaats voor Aksel Nõmmela in de Benelux, zodat hij mee kan trainen met de ploeg. De koerskalender staat grotendeels al vast en op een paar randzaken na zijn we organisatorisch klaar om het seizoen te beginnen.

Op naar het trainingskamp

In februari gaat de wegploeg op hun eerste trainingskamp, mede onder begeleiding van coach Wilbert. Ik ben zelf benieuwd of de mannen na het trainingskamp nog zo enthousiast zijn als ze nu zijn. Het wordt hard trainen, maar tot nog toe ziet het er heel goed uit. Het zijn hele gemotiveerde mannen en we gaan onze focus nu op de voorbereiding verleggen.