#RoadToBEAT naar het NK Tijdrijden

Piotr Havik

Vandaag stond het eerste ijkpunt op de kalender. Een goeie test om mijn tijdritconditie te pijlen: het District Kampioenschap tijdrijden in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Hiermee zijn de ‘tijdritmaanden’ in geluid.

Het is mijn hoofddoel om top te zijn tijdens het NK tijdrijden in Montferland en de Top Competitie tijdritten die daar kort op volgen. Om dit zo goed mogelijk voor te bereiden heb ik mijn wedstrijdkalender aangevuld met tijdritten. Door zo vaak mogelijk, in wedstrijdvorm, de tijdritten te oefenen leer je beter tegen de pijngrens aan te rijden. Dit is een essentieel skill in het tijdrijden. Je moet jezelf namelijk niet ‘opblazen’, maar uiteraard ook niet te lief voor je lichaam zijn. Een tijdrit goed kunnen indelen is dus een kwestie van vaak oefenen. Daarom pak ik vanaf nu ook twee keer per week mijn tijdritfiets om te trainen. Hierbij probeer ik vooral mijn houding te perfectioneren en met behulp van specifieke blokken trainingen mijn inhoud te vergroten.

De komende weken kan je wekelijks mijn progressie volgen via mijn social media kanalen. Heb je vragen stel ze gerust via piotr@beatcycling.club!

Tijdrit kalender
24/05 District Kampioenschap Tijdrijden (28km)
30/05 Tijdrit Zeewolde (34km)
08/06 Tijdrit Woubrugge (15km)
21/06 NK Tijdrijden Montferland - Elite met en zonder contract (52km)
28/06 Top Competitie klimtijdrit Camerig
09/07 Top Competitie tijdrit Emmen