“Samen steeds een beetje beter worden!”

BEAT Cycling Club

Pionier Joost Fijma over zijn #RoadToBEAT

Rijden met je hoofd in de wind. Je handen diep in de beugels en je benen lopen vol. Het asfalt raast onder je fiets vandaan en eigenlijk wil je nog een tandje harder. Meedraaien in een groep met als doel om elke keer net weer wat harder te rijden dan de keer daarvoor. Dit is mijn wekelijkse fietservaring. Mijn naam is Joost Fijma, 34 jaar en woonachtig in het Groningse Haren.

In 2009 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met fietsen. In dat jaar kocht ik mijn eerste fiets en op 9 september reed ik de Mont Ventoux op voor het goede doel ‘KWF Kankerbestrijding.’ Als onervaren fietser had ik geen enkel idee wat mij te wachten stond maar wat was dat een gave ervaring! Na deze eerste ‘reuzencol’ heb ik de smaak te pakken gekregen. In de jaren daarna heb ik samen met een goede vriend veel uitdagende cyclo’s mogen rijden op zowel de racefiets als de mountainbike. Mijn motto is dan ook ieder jaar een beetje beter dan het jaar daarvoor. Daarom zoeken we steeds naar nieuwe uitdagingen. Zoals vorig jaar de Marmotte en recent nog de Tannheimer Tal Rad Marathon, uiteraard in het prachtige BEAT-tenue.

Mijn prestaties op de fiets gebruik ik regelmatig als metafoor in mijn werk. Ik werk als Operationeel manager bij Manpower. Samen met een team van 19 professionals zijn wij continue op zoek zijn naar verbeteringen en het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten. Net als in het fietsen stel je als professional doelen en is training essentieel om steeds een beetje beter worden. Het is dan ook een heerlijk gevoel om deze doelen te bereiken.

Dit is ook wat ik herken in de clubgedachte van BEAT. Ik zie sterke overeenkomsten met mijn visie op het fietsen. Dromen, het bepalen van een visie, doelen stellen en daarvoor gaan. Samen steeds een beetje beter worden! Om die reden ben ik pionier van BEAT geworden. Door het verspreiden van de boodschap en deze over te brengen in mijn omgeving draag ik ook bij aan de doelen van BEAT Cycling Club.

Joost Fijma

Loading...