Stage lopen bij BEAT: hoe is dat eigenlijk?

Jordan Buskop

Al vanaf de eerste dag van mijn opleiding had ik een doel: stage lopen binnen de wielersport. Is me dat toch mooi even gelukt! Maar hoe is het nu eigenlijk om stage te lopen bij een wielerploeg? En dan niet zomaar een, maar BEAT Cycling Club!

Waarom BEAT?

Laat ik me eerst even voorstellen, mijn naam is Jordan Buskop, ik ben 20 jaar en kom uit Sommelsdijk. Zelf doe ik ook aan wielrennen en ben ik echt een enorme fan van de sport, tot irritatie van mijn omgeving. Ik zit inmiddels in het derde jaar van mijn opleiding aan de Hogeschool Rotterdam, Commerciële Economie: Sportmarketing en Management. In de meeste gevallen betekent dat stagelopen en zo ook bij mij. Zoals ik hiervoor al zei had ik maar één doel, stagelopen bij een wielerploeg. Hoewel er in Nederland dan een aantal opties zijn, was er maar één waar ik echt graag stage wilde gaan lopen. Ik heb dan ook maar één sollicitatie gedaan, iets waar ze op school niet heel blij mee waren, en dat was naar BEAT Cycling Club. Maar waarom?

Natuurlijk, BEAT viel me op door het concept en de prestaties van de baan -en wegploeg, die gelijk allebei al super meededen in hun eerste jaar. Maar BEAT leek mij ook een super goede plaats om te leren. BEAT Cycling Club is een jonge club, dat betekent dat ze nog fris zijn, openstaan voor nieuwe dingen én niet alles via bepaalde regeltjes willen doen. Dat maakt echt het verschil tussen stagelopen bij BEAT of bij een andere ploeg: je groeit zelf mee met de club!

Wat maakt deze stage zo gaaf?

Wat niet… Al vanaf de eerste dag dat ik hier stageloop krijg ik veel verantwoordelijkheden. Zo werd ik direct ingelogd op alle sociale kanalen en was ik al snel een van de verantwoordelijken voor de content. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat ik ook mijn werk goed kan doen. Als stagiair houd ik me vooral bezig met de content en communicatie. Zo zal je dus vast al eerder een artikel of social post van mij voorbij hebben zien komen, of hebben we al wel eens via social media contact gehad zonder dat je wist dat ik het was. Daarnaast woon ik interne vergaderingen bij, help ik met de planning, schrijf ik de nieuwsbrief, maak ik visuals, doe ik persaankondigingen en de lijst gaat door en door. Je mag hier zoveel gave dingen doen, dat ik eigenlijk altijd zin heb om weer aan de slag te kunnen! Een van die dingen is bijvoorbeeld het aankondigen van nieuwe renners en partners, hoe vet is dat?!

Zijn er dan ook nog dingen die het lastig maken? Nee, nou ja… Niet te lang staren naar het nieuwe materiaal, niet mijn bankrekening leegmaken aan alle spullen die ik voorbij zie komen en niet teveel als een fanboy overkomen. Verder kan ik niks noemen. Het is zo gaaf om voor deze club stage te lopen. Ten eerste zijn de werkzaamheden super leuk, maar daarnaast ben je altijd dichtbij de wedstrijden en de successen betrokken, heb je leuk contact met de leden én de profrenners en leer je zo ontzettend veel.

Lijkt het jou nou ook enorm vet om stage te lopen bij BEAT? Check dan onze vacature en laat het ons weten. Dan zien we jou misschien binnenkort wel een keer op ons kantoor!