Sterke team performance in UCI 1.1 klassieker

BEAT Cycling Club

In de GP Jean-Pierre Monseré is Aksel Nõmmela knap zevende geworden in de massasprint. Na een aanvallende koers van de hele ploeg is Aksel goed afgezet en perste hij er nog een knappe sprint uit.

Mooie team performance

Er werd super snel gereden. Vanaf het begin waren onze mannen zeer actief in de koers. Op de Kemmelberg reden Aksel, Alex en Piotr naar de kopgroep toe waarna een kopgroep van 9 ontstond. Helaas werden zij weer teruggepakt.

Aksel: ''Het was best een klap voor mijn lichaam om te moeten aanpassen van 10°C in Estland naar 30°C in België te. Ik heb veel gedronken! De motivatie was goed, we hebben met de ploeg heel attractief gereden. Op een gegeven moment hadden we een mooi groepje met Alex, Piotr en mij. Met drie man vooruit in een UCI 1.1 koers was wel speciaal. We hebben hard gewerkt, maar we kregen nooit meer dan 30 seconden. Eenmaal teruggepakt moesten we alert zijn op dat er geen groep zou wegrijden waar wij niet bij zaten. Piotr reed ijzersterk en zat een aantal keer goed mee, maar uiteindelijk kwam alles toch bij elkaar. Vooral omdat WB Aqua Protect Veranclassic vol ging voor een sprint met Kenny Dehaes. In de sprint probeerde ik bij hun treintje aan te sluiten. Piotr viel aan in de finale, waarna een renner volgde. Op die manier vormde hij een leadout voor mij en bracht hij mij tot 250 meter voor de finish. Ik ging aan, maar met wind van voren kon ik het niet houden. Ik ging voor een overwinning, dus echt tevreden ben ik niet met een zevende plek maar we hebben als ploeg sterk gereden.''