"Super als er meer BEAT-leden de wielerbaan ontdekken om zo het sprinten te gaan ervaren"

Jasper van den Ende

Ik ben Jasper van den Ende. 38 Jaar oud en ik woon in Schipluiden. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de muziekindustrie als Mastering/Audio Engineer en DJ. Daarnaast werk ik hard aan mijn sportieve carrière als baansprinter in de klasse Elite/Master.
Zo'n twintig jaar geleden ben ik begonnen in de muziekindustrie waarvan de laatste tien jaar fulltime. Muziek heeft altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Sinds mijn vijfde als drummer bij de plaatselijke harmonie tot later als DJ op mijn zolderkamer om uiteindelijk de professionele studio's en podiums in binnen- en buitenland te betreden. Nu werk ik al enige jaren bij platenmaatschappij en uitgever Cloud 9 Music. Waar ik mij eerst nog concentreerde op het DJ-en ligt de focus nu op Mastering/Audio Engineer waarbij ik het maximale uit elk nummer van onze artiest probeer te behalen.

De keuze om minder op de voorgrond te treden als DJ komt door mijn grote passie voor het baansprinten. Mijn liefde voor de baansport is twee jaar geleden ontstaan toen mijn BMX wintertraining met de ‘West-selectie’ op de baan plaatsvond. Het mooie van baansprinten is dat alles moet kloppen en er echt sprake is van een ultieme krachtsinspanning. Ik kan echt genieten van elk facet binnen deze sport. Van zwaar squaten in de gym, een hoge cadans halen op de rollers, snelle tijden rijden tot een vliegende 200 meter maar bovenal het verslaan van je tegenstander met een tactische move. Recent heb ik deelgenomen aan het EK Masters in Roubaix, Frankrijk met een goed resultaat. Ik heb mijzelf weer verbeterd op de 200 meter in 11.8 seconden en daarmee een 5e plek in het sprinttoernooi behaald. Mijn volgende doel is het NK Elite waar ik ook het Pro Team van BEAT Cycling Club zal tegenkomen.

BEAT Cycling Club viel mij direct op vanaf het eerste bericht wat ik las op NOS.nl, waardoor ik het direct ben gaan volgen. Mijn interesse werd natuurlijk versterkt door het aantrekken van Theo Bos en helemaal toen er een professionele baansprintploeg werd aangekondigd met Roy van den Berg en Mathijs Büchli. Wat mij vooral triggert is de vernieuwende structuur van BEAT. Een club die plaats biedt aan iedereen! Van liefhebber tot amateur en van elite tot prof, waarbij de professionele aanpak en doordachte opzet voorop staat. De grote aandacht voor de leden vind ik bijzonder en geeft mij echt het gevoel onderdeel te zijn van deze club. En een extra bonus is dat ik volgend jaar via BEAT mijn wedstrijd-licentie kan aanvragen. Ik hoop mede door het Pro Team van BEAT en misschien een beetje door mij dat het baansprinten meer aandacht krijgt. Het zou toch super zijn als er meer BEAT-leden op eigen niveau de wielerbaan ontdekken om zo het sprinten te gaan ervaren. Ik zal hier zeker mijn steentje aan bijdragen in natuurlijk de clubkleuren van BEAT Cycling Club.

 

Hartelijke groet,

Jasper van den Ende