Theo Bos wint brons op WK kilometer tijdrit

BEAT Cycling Club

Theo Bos heeft de wereldkampioenschappen baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn afgesloten met een bronzen medaille op de 1 kilometer tijdrit. Met een tijd van 59,955 seconden moest Bos alleen Nederlander Jeffrey Hoogland en Australiër Matthew Glaetzer voor zich laten. 

Eerder op de avond reed Bos naar een derde tijd in de kwalificatie, in 59,789 seconden. Hier was direct al duidelijk dat Hoogland in goede vorm was, nadat hij een eerste tijd van 59,517 seconden neerzetten. In de finale zette Hoogland de klok zelfs op 59.459 seconden stil om de gouden medaille te winnen. 

Theo Bos heeft zijn doelstelling met deze bronzenmedaillewinst behaald: “Ik ben heel tevreden met dit resultaat. Ik had van tevoren al gehoopt om de bronzen medaille mee naar huis te kunnen nemen en dan is het geweldig om dat resultaat te behalen. In de trainingen van de afgelopen weken voelde ik al wel dat het goed ging, maar dan is het altijd nog even afwachten of je het er op de wedstrijddag uit kan halen. Ik word nu derde achter twee renners die absoluut sterker waren, dus dan ben ik zeker tevreden met dit resultaat. 

"De komende periode wordt voor mij rustig aan doen. Op 10 april wordt ik weer in Japan verwacht om de keirin te rijden. Daar zal ik me een halfjaar lang voorbereiden op het aankomende World Cup-seizoen met BEAT Cycling Club."

BEAT Cycling Club sluit de wereldkampioenschappen af met een gouden medaille op de teamsprint met Matthijs Büchli en deze bronzen medaille op de kilometer voor Theo Bos.

Foto: Guy Swarbrick