Tim Veldt interim wedstrijdcoach nationale baan-duurselectie

BEAT Cycling Club

BEAT Cycling Club en de KNWU zijn overeengekomen om Tim Veldt in te zetten als wedstrijdcoach van de KNWU duurploeg tot en met het einde van het lopende baanseizoen. Veldt zal deze rol op zich nemen tijdens de wereldbeker baanwielrennen in Hong Kong en tijdens het WK baanwielrennen 2019 in Pruszków, Polen

De huidige coach van de KNWU duurploeg, Peter Schep, zal zijn functie per 1 januari neerleggen. Tim Veldt zal vanaf 1 januari tot en met het einde van het baanseizoen als waarnemend coach tijdens de wedstrijden van de duurrenners fungeren. De duurselectie wordt op dagelijkse basis begeleid door Adriaan Helmantel en Fulco van Gulik. 

Tim Veldt: “Voor een wielrenner is er ieder kalenderjaar een kans om een wereldkampioenschap te rijden en je sportcarrière te bekronen met succes op dit toernooi, maar door het vertrek van hun coach wordt dat proces verstoord. Ik voel me betrokken om ze te helpen een goed WK te rijden. Nadat de KNWU bij ons heeft aangeklopt, zijn we om tafel gegaan om te bespreken hoe we dit kunnen realiseren in combinatie met mijn rol bij BEAT Cycling Club. 

“Ik zal de wedstrijdbegeleiding van de duurrenners op mij nemen tot en met het WK zodat de KNWU in deze periode op zoek kan gaan naar een coach die deze rol op de lange termijn op zich kan nemen. Desalniettemin zet ik mij volledig in om de duurrenners zo goed mogelijk te gaan helpen tijdens de wereldbeker in Hong Kong en de wereldkampioenschappen. De BEAT baanploeg zal als commercieel team niet actief zijn op de wereldbeker in Hong Kong en daarom past deze opdracht dus goed in mijn schema. 

“Ik zal met de BEAT baanploeg doorgaan op dezelfde manier waarop wij dat de afgelopen anderhalf jaar gedaan hebben. Ik vind sportcoaching interessant en wil hier graag ervaring in opdoen. Daarom is dit ook een mooie mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen. Ik wil mezelf blijven uitdagen en nieuwe dingen meemaken, maar mijn focus op de lange termijn ligt bij de baanploeg van BEAT.” 

Er zal niks veranderen aan de rol van Veldt bij BEAT Cycling Club’s eigen baanploeg. Hij zal actief blijven als hoofdcoach van sprinters Laurine van Riessen, Matthijs Büchli, Theo Bos, Roy van den Berg en Nicky Degrendele.

 

Foto: Guy Swarbrick