Van Riessen prolongeert nationale sprinttitel

BEAT Cycling Club

Daags na haar zilveren medaille op de 500 meter tijdrit, wint Laurine van Riessen vandaag goud op het sprinttoernooi van de Nederlands kampioenschappen baanwielrennen. Zij prolongeert hiermee haar titel, die ze vorig jaar in Alkmaar won.

Vroeg in de middag reed Van Riessen in de kwalificatierit een tijd van 10,89 seconden, waarmee zij zich als eerste kwalificeerde, op een halve seconde van de nummer twee. Vervolgens reed zij soeverein de kwart- en halve finales door, waarna zij tegen Kyra Lamberink in de finale kwam te staan: "Dit hele toernooi liep voor mij geweldig. Ik reed een goede tijd in de kwalificatie. De heats gingen daarna super. Ik ben blij dat ik nog een jaar in het rood-wit-blauw mag rijden.

"Ik kwalificeerde me een halve seconde sneller dan de nummer twee, maar je moet bij deze toernooien altijd heel erg oppassen. Hetty van de Wouw heeft deze hele wereldbekercyclus hard gereden en Kyra Lamberink is ook een hele sterke sprintster. In dit toernooi ging alles gelukkig heel goed en kon ik goed mijn eigen race rijden. Ik rij morgen ook nog het Keirintoernooi. Ook daar moet ik zeker scherp blijven, maar ik ga er alles aan doen om te winnen."

De BEAT baanploeg is nog twee dagen actief op de NK baan. Zaterdag staat voor Roy van den Berg de kilometer tijdrit op het programma, naast de Keirin voor Van Riessen en op zondag sluiten Matthijs Büchli en Van den Berg het toernooi af met de Keirin.