Verslavende Wahoo Pain Cave lanceert Tom voor 2019

BEAT Cycling Club

In december onderging de huiskamer van BEAT lid Tom van der Laan een dikke make-over.
Tom was de winnaar van de Wahoo Test Team actie en mocht een maand lang een volledige Wahoo Pain Cave geselen met zijn trainingsarbeid. Wat is een Pain Cave dan? Dat is een volledige setup met een Kickr direct drive trainer, de Kickr Climb klimsimulator, de interactieve Kickr Headwind ventilator, een dik TV-scherm met Apple TV en natuurlijk een abonnement op Zwift en Fulgaz.
Maar is het echt zo vet als het lijkt? Tom kan je er alles over vertellen!

Extreem verslavend
“Ik heb flink kunnen trainen in de afgelopen maand, veel meer dan ik normaal doe. Het is heel makkelijk als je zo’n opstelling thuis hebt staan. Als je terugkomt van werk, zet je gewoon je fiets erin en ga je aan de slag met Zwift of Fulgaz. Vooral Zwift was extreem verslavend, je krijgt constant prikkels om harder te gaan en je aan andere fietsers op te trekken.” 

Realistisch zweten versus slim koppelen
“Het was makkelijk om alles in te stellen. Met behulp van de bijbehorende internetfilmpjes snap je snel hoe alles werkt. Als je in staat bent om een fietscomputer aan te zetten, dan kun je ook hiermee overweg!”

Ik heb de Headwind gekoppeld aan mijn hartslagmeter, zodat die harder ging blazen als mijn hartslag steeg. Je kunt hem ook koppelen met je snelheidssensor. Dat geeft een heel realistische ervaring, maar ik wilde juist tijdens het klimmen op lage snelheid een verkoelende laag wind in mijn gezicht.”

Beter dan ooit de weg op?
“Mijn grote doel dit jaar is de Alpe d’Huzes en de Elfstedentocht. Op Fulgaz kon ik de Alpe d’Huez al een paar keer verkennen en dat was echt heel realistisch met die Kickr Climb.

Als ik straks op de weg de waardes kan halen die de Wahoo mij liet zien, rij ik iedereen naar huis deze zomer! Ik kan niet wachten tot het weer lekker weer is buiten en ik mijn vorm kan testen, dit weekend wordt alvast een mooie graadmeter.”