Voorbereiding van het seizoen: Egmond-Pier-Egmond en Spanje

Piotr Havik

Eerst en vooral de beste wensen voor 2017, met een goede gezondheid en veel geluk.
Zelf heb ik genoten van de feestdagen. Het weer viel goed mee in België en Nederland, waardoor ik goede trainingen heb afgewerkt. In de avonden heb ik natuurlijk kunnen genieten van het gezelschap van familie en vrienden.

Nu januari is begonnen, wordt het allemaal weer een stapje serieuzer richting de start van het seizoen. Ik kijk al uit naar de strandrace Egmond-Pier-Egmond aankomende zaterdag. Hier kan ik voor de tweede keer deze winter testen hoe mijn conditie ervoor staat. Mijn doel is om mee te strijden om een podiumplek.

De afgelopen mountainbiketrainingen heb ik aan mijn loopconditie gewerkt, zodat ik sterker uit de loopstukken door het losse zand kan komen.

Na de strandrace is het weer tijd om mijn koffers in te pakken. Van 9 tot 21 januari ga ik op trainingskamp in Spanje, met mijn trainingskameraad Diederik. We verblijven in Hotel Helios in Benidorm. Door het ideale klimaat en de bergachtige trainingsparcoursen kun je in die omgeving als wielrenner serieus aan je conditie werken. Tijdens deze periode kun je mijn trainingen volgen via #RoadToBEAT. 

Het doel is om begin maart in optimale conditie te zijn voor de start van het seizoen, in de voorjaarsklassiekers van de topcompetitie wil ik meedoen voor de overwinning. De topcompetitie ziet er al volgt uit:

Zaterdag 4 maart

  Craft Ster van Zwolle
Zaterdag 8 april   Omloop van de Braakman
Zondag 23 april   Ton Dolmans Trofee
Zondag 21 mei   Simac Omloop der Kempen
Zondag 4 juni   Ronde van Limburg
Woensdag 21 juni   NK Tijdrijden Elite
Zondag 25 juni   NK Wegwielrennen Elite
Woensdag 28 juni   Ind. Klimtijdrit Vaal
Zondag 9 juli   Ind. Tijdrit Emmen
Zondag 17 september   HLB van Daal Eurode Omloop

Samen met de NK’s in Montferland behoren deze wedstrijden tot mijn hoofddoelen dit seizoen. Naast dit programma ga ik zoveel mogelijk individuele wedstrijden rijden in Nederland en België met de outfit van BEAT. Laat dus maar weten als jullie nog tips hebben voor mooie elitewedstrijden die ik kan toevoegen aan mijn kalender.

Ik houd jullie op de hoogte zodra mijn volledige wedstrijdprogramma bekend is. Geef ook een berichtje mocht een van mijn koersen bij jullie in de buurt zijn, het is altijd leuk om iemand van de BEAT Cycling Club persoonlijk gedag te kunnen zeggen op de koers.

Piotr