Vormgeven van het aanbod wielrenners binnen de club

Herman ten Kate

Eindelijk mag ik volop aan de slag met de BEAT Cycling Club! Na het eerste persbericht vanuit Rebel Group in het voorjaar van 2016 trok dit project al mijn aandacht. BEAT stond dan ook met stip bovenaan mijn lijstje van potentiële bedrijven om mijn afstudeerstage van de opleiding Sportmarketing te doen. Waarom? Omdat ik er bij wil zijn en zelf een significante bijdrage wil leveren als we de wielersport gaan veranderen.

Via Piotr Havik (vorig jaar collega bij de KNWU) woonde ik eind september al eens een business-sessie bij en werd daar met open armen ontvangen door Geert en Edwin. De presentatie van die middag gaf een fantastische inkijk in alle plannen en ambities van BEAT.

We besloten samen te gaan werken en eigenlijk loop ik sinds die dag al met jeukende handen rond om alle mogelijkheden rond dit project te gaan benutten. Daar begon mijn #RoadToBEAT. Ondanks dat ik pas vanaf maandag officieel aan de slag kon gaan, kreeg ik de kans om de afgelopen drie maanden al betrokken te zijn via meetings, brainstormsessies, het geven van feedback en het meehelpen bij events.

Die mogelijkheid vind ik kenmerkend voor BEAT. Iedereen die zich geroepen voelt om zijn steentje bij te dragen, is welkom en krijgt de kans om zijn ideeën te delen en er zelfs mee aan de slag te gaan. Tijdens mijn afstudeeronderzoek wil ik ook invulling geven aan die instelling. Ik ga mij bezighouden met de definitieve vormgeving van het lidmaatschap van onze wielrennende leden. Dat is niet iets wat we vanaf de tekentafel gaan lanceren, maar waarbij juist de input van pioniers en toekomstige leden doorslaggevend is!

Mijn ambitie voor de komende maanden van de #RoadToBEAT is het samen vormgeven van dit lidmaatschap, zodat we straks écht een meerwaarde zijn voor de wielrenners in onze club en hen dichter bij het wielrennen brengen dan ooit. Dit kan zijn door te trainen als een prof, zoals via het Cycling DNA platform, op trainingskamp te gaan vanaf de uitvalsbasis van het team of BEAT-trainingsgroepen te formeren over de hele wereld.

Dit is nog maar een minuscule greep uit de ideeën en mogelijkheden. Ik kijk ernaar uit dit binnenkort intensief te onderzoeken om straks een fantastisch aanbod te presenteren! Heb jij hier ook ideeën over? Schroom dan vooral niet om contact met me op te nemen via herman@beatcycling.club.