Wanzeel Koerse – Met ‘te’ frisse benen naar huis

Piotr Havik

De eerste ‘tegenslag’ op mijn #RoadToBEAT heb ik vandaag helaas ervaren. Ik mocht namelijk niet van start in Wanzele Koers. Een wedstrijd waar ik nog zo naar uitkeek om te rijden. Het was een parcours wat mij lag, het slechte weer zat mij mee en het deelnemersveld was sterk en rijk gevuld met profs. Alle pioniers konden alles ‘live’ volgen via de Instagram van BEAT Cycling Club.

Ik had graag een mooi verhaal, met een mooi einde, met jullie gedeeld. Maar helaas eindigde het aan de inschrijftafel. Door het nieuwe regelement (wat sinds dit jaar van kracht is) mag ik als individueel prof bij BEAT niet meer van start in de individuele elitekoersen. Ik ging er dus vanuit dat ik met mijn nieuwe prof-b licentie mocht starten in deze koers, maar helaas sprak het regelement dit tegen.

Gelukkig heb ik ervan geleerd om voortaan alles drie keer te checken en bijtijds goedkeuringen aan te vragen. Mijn programma zal ik binnenkort even aan moeten passen, maar gelukkig blijven er nog veel mooie koersen op staan.