"We zijn een club met en voor elkaar en hoe mooi is het als we samen kunnen trainen en wedstrijden rijden"

Jay Jansen

Sinds 1 november is het mogelijk om een racelicentie aan te vragen via BEAT, om komend jaar je koersen als BEAT Cycling Club-renner te rijden. Pionier Jay Jansen had de primeur! Hij is de eerste licentierijder van BEAT Cycling Club en dat vraagt natuurlijk om een nadere kennismaking met deze nieuwe BEAT-renner!

Mijn naam is Jay Jansen en ik ben 21 Jaar. Vanaf het nieuwe wielerseizoen zal ik met trots de kleuren van BEAT Cycling Club dragen tijdens wedstrijden in de Sportklasse. Ik ben woonachtig in Rhenen, dat ligt tegen de Utrechtse Heuvelrug aan en dicht bij de Veluwe. Een ideaal trainingsgebied waar ik graag mijn rondjes rij over de Veluwe, de Wageningse Berg en de Heuvelrug. In de winter wijk ik uit naar de fietstrainer en maak ik mijn rondjes op Zwift. Sinds 2017 heb ik een licentie voor de Sportklasse, maar ben ik helaas door lichamelijke tegenslag nog niet fit genoeg geweest om te starten in wedstrijden. Mijn eerste doel is dan ook weer fit worden en goed trainen om vervolgens deel te nemen aan wedstijden. Daarnaast hoop ik meer vermogen te kunnen leveren en een beter beenritme te ontwikkelen.

Ik ben in aanraking met BEAT gekomen door de berichten op social media. Fantastisch hoe de club zich zo snel ontwikkeld heeft en dat er inmiddels twee ploegen zijn voor op de baan en de weg. Ik vind het mooi om te zien hoe vanuit de clubstructuur alles bij elkaar komt. Van profs, amateurs tot wielerliefhebbers. Daarom vind ik het geweldig dat we als clubleden onze licentie kunnen aanvragen namens BEAT. Ik was er dan ook direct bij om dit op de site van BEAT te regelen. De weg naar 2018 zal de komende tijd dus eerst bestaan uit fit worden en goed trainen. Ik hoop dat BEAT mij ondersteuning kan bieden in bijvoorbeeld advies over trainen en voeding. Daarnaast probeer ik zelf aanwezig te zijn bij bijeenkomsten van de club. Het zou mooi zijn als er een speciaal event komt voor alle licentie-rijders. We zijn een club met en voor elkaar en hoe mooi is het als we samen kunnen trainen en wedstrijden rijden. Ik hoop dan ook snel andere licentie-rijders te ontmoeten.

Ik wens iedereen alvast een fantastisch fietsjaar in 2018!

Jay Jansen

Wil jij net als pionier Jay Jansen komend jaar je koersen rijden voor BEAT Cycling Club? Neem een kijkje op deze instructiepagina om te zien hoe jij je licentie via BEAT kan aanvragen!